viden om smerter

Smertevidenskab og kliniske overvejelser

Kursusoversigt

Kursusoversigt 2020

Underviser på kurserne er Morten Høgh. Morten er uddannet fysioterapeut fra Fysioterapeutskolen i Aarhus, MSc Pain: Science & Society fra King’s College London (UK) og PhD (smerteforskning) fra Center for Neuroplasticity and Pain (CNAP) på Aalborg Universitet. Hans arbejde spreder sig over klinisk arbejde med patienter til forskningsprojekter og professionel uddannelse indenfor smerte i både ind- og udland.

Kursusrækken ‘SmerteFysioterapi’ er baseret på curriculum bag European Diploma in Pain Physiotherapy og dertilhørende eksamen (EDPP). Kursister, der gennemfører hele kursusrækken vil opfylde størstedelen af dette curriculum, og have det teoretiske fundament for at gå til den europæiske diplomeksamen i smertefysioterapi. Læs mere om eksamen i smertefysioterapi her.

Kort om kursusrækken

Grundkursus i Smertevidenskab Kurset gennemgår de grundlæggende koncepter om smerte samt videnskaben, der danner grundlag for behandlingen af såvel akutte smerter som kroniske smerter.

Deltagere: Alle sundhedsfaglige faggrupper

Neuroscience og Smertevidenskab er et evidensbaseret to-dags-kursus om neurovidenskabens forståelse for nociception og smerte. På kurset bliver deltagerne opdateret på viden om det sensoriske nervesystem i relation til smerte. Fokus ligger på at forstå hvad perifær og central sensibilisering reelt er, og hvilken påvirkning det har på såvel akutte som kroniske smerter. Deltagerne lærer desuden om hjernens inhiberende og faciliterende virkning (bl.a. DNIC, placebo og nocebo effekterne).

Deltagere: Alle sundhedsfaglige med professionsbachelor eller højere

Måling & Undersøgelse af Smerte er et evidensbaseret to-dags-kursus, der lærer kursisten at undersøge den komplicerede smerte-patient – herunder at udføre diagnostiske test for neuropati jf. IASP´s nye definitioner baseret på neurologisk undersøgelse. Deltagerne lærer desuden hvordan man kan registrere og måle forskellige dimensioner af smerte i bredere forstand end traditionel “VAS-måling”.

Deltagere: Fysioterapeuter og ergoterapeuter

Behandling & Smertesyndromer er et evidensbaseret to-dags-kursus omhandlende gængse smertesyndromer og behandlingsmetoder. Kurset giver deltagerne 1) viden om forskelle og ligheder samt diagnosekriterier for de mest normale smertesyndromer, samt 2) viden om specifikke interventioner til langvarige smerter (f.eks. kognitiv terapi, pacing, medicinering og fysisk træning).

Deltagere: Fysio- og ergoterapeuter 

Klinisk Supervision er en mulighed for terapeuter, der har taget kursusrækken og som ønsker sparring i det daglige arbejde omkring patienter med komplekse smertetilstande.Kontakt Morten for at høre om kurser/workshops for kommuner, større grupper og andre faggrupper (fx sagsbehandlere/socialfaglige).

6 thoughts on “Kursusoversigt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: