viden om smerter

Smertevidenskab og kliniske overvejelser

Måling & Undersøgelse af Smerter

Måling & Undersøgelse af Smerter

Smerte er en oplevelse som – indtil videre – kun kan undersøges ved at inddrage patientens oplevelser. Omvendt er nociception et fysiologisk fænomen, der ikke (direkte) kan opleves, men som kan måles, og som i mange tilfælde er relateret til patientens smerteoplevelse.

Smerte bør derfor forståes som mere end en intens oplevelse og kan derfor beskrives på mange måder. En klinisk undersøgelse af patienter med smerte indeholder ofte undersøgelse af bl.a. depression og frygt-betinget adfærd. Disse undersøgelser kan derfor bidrage til at kvalificere læger, terapeuter og andre sundhedsfagliges forståelse for patientens smerter.

Aktivitet i det sensoriske nervesystem er en forudsætning for normale oplevelser. Derfor er grundig og struktureret undersøgelse af det sensoriske nervesystem et uundværligt klinisk værktøj – ikke mindst i undersøgelsen af patienter med smerte. Normale og abnorme fund kan bl.a. give værdifulde informationer om patientens sygdomsbillede.

På dette kursus lærer du at undersøge det somatosensoriske nervesystem og gøre klinisk brug af fund som f.eks. hyperalgesi, allodyni og hypoalgesi. Du lærer desuden at anvende værktøjer til at stratificere (målrette) forebyggende indsats mod kronificering og til registrering af smerte/lidelse, som den kendes fra patienter med langvarige smerter.

Kurset er baseret på kliniske cases/praktik, opgaveløsning og foredrag.

Varighed 14 timer

Pris 3.200,00 DKK

Kontakt lene@fysiomail.dk for information om kursusdatoer mv.

One thought on “Måling & Undersøgelse af Smerter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: