Smerteskole instruktør (Smertevejleder)
Undervisning i neurobiologi for patienter med langvarige smertetilstande har samme positive effekt som en række andre interventioner (Louw A, et al. 2011). Moseley (2003) angiver at holdundervisning er en god, generel intervention, der har næsten samme effekt til patienter med uspecifikke lænderyg-smerter.
Deltagerkrav: Sundhedsfaglig uddannelse, undervisningserfaring og kurset Grundkursus i Smertevidenskab. Det anbefales desuden, at man kurset Smertefysiologi & Neuroscience og at man har grundlæggende kendskab til voksenpædagogiske principper.
Indhold: Kurset bygger på ovenstående forudsætninger, og involverer kursisterne direkte i dele af undervisningen. I løbet af kurset gennemgås det materiale som kursisterne får udleveret på kurset (PowerPoint-præsentation) på samme måde som det tiltænkes anvendt overfor borgere/patienter. I praksis kan det fungere således, at kursisten efter endt kursus anvender det udleverede materiale til egne kurser direkte eller i tilrettet form.
Undervisningsmaterialet struktureres med slides rettet mod patienter med uspecifikke, langvarige smerter i lektioner af 45 minutter´s varighed. Emnerne der gennemgås på kurset er:
- Hvad er smerte?
- Sensibilisering
- Kroppens forsvar mod nociception
- Stress, motion og træning
- Medicin og anden behandling af smerter
Medbring: Alle kursister skal medbringe: Computer med opdateret PowerPoint (samt adapter til VGA-stik hvis du bruger Mac). Det er vigtigt, at du medbringer din egen computer (den du skal bruge fremadrettet til undervisningen).
Kurset er primært baseret på foredrag.
Varighed 8 timer
Kontakt lene@videnomsmerter.dk for information om hvordan du kan arrangere kurset lokalt.
Pingback: Glem ”gennemsnitskronikeren” | videnomsmerter
Pingback: Forklár smerterne til patienten! | videnomsmerter