Sport, Smerte & Skader

Skader gør oftest ondt, men ikke al smerte skyldes skade! Lær at kende forskel og hvordan du håndterer såvel skader som smerter.

Kurset retter sig mod terapeuter og læger, der arbejder med atleter, soldater m.fl. som skal kunne skelne mellem akutte skader og langvarige smertetilstande.

Select product to view


Akutte smerter kan signalere skade, men er oftere en kompleks størrelse, der går over hvis man ikke provokerer den. På dette kursus lærer du grundprincipperne i at teste strukturer for skade (kliniske såvel som parakliniske), samt at forstå sammenhængen mellem skade, vævsheling og smerte.

Nogle smerter opstår over tid, og fortsætte på trods af aktiv hvile. Lær at forstå de neurologiske mekanismer bag vedvarende “overbelastningsskader” og videnskabens bedste bud på hvordan du håndterer dem.

At vende fuldt tilbage til idræt/arbejde efter fx ACL-ruptur, hjernerystelse eller luksation, er ofte udfordrende på trods af komplet genoptræning. Lær at forstå hvordan psykoedukation kan hjælpe atleten til at lægge “er skadet” bag sig, og gradvidst vende tilbage til tidligere eller højere niveau.


Kurset er baseret på kliniske cases/praktik, opgaveløsning og foredrag, og har til formål at supplere din kliniske hverdag og de værktøjer du allerede bruger.

Varighed 16 timer, sv.t. 1 ECTS-point.

Underviser er Morten Høgh, PhD MSc (Pain), Specialist i Sportsfysioterapi, RISPT, DIpMT, EDPP

Pris 3.200,00 DKK

Kontakt Lene@videnomsmerter.dk hvis du har spørgsmål.

Se kursuskalenderen for datoer