
Jeg håber, at folkene bag denne anklage i det mindste kan dokumentere, at deres idioti var forbigående.
Det hele startede, i følge Fagbladet 3F i 2015, hvor AP Pension fulgte op på kvindens sag om smerter efter et trafikuheld fem år tidligere. Da de åbenbart mente, at kvinden ikke var så syg, som hun – efter deres vurdering – burde være, valgte de at betragte hende som forsikringssvindler.
Hvad mener Sundhedsstyrelsen egentligt om fysisk aktivitet til kroniske smerter?

“Nonfarmakologiske tiltag bør for alle patienter med kroniske nonmaligne smertetilstande være en central og integreret del af behandlingen. Derfor indledes artikelserien med en opsummering af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR), der omhandler nonfarmakologiske tiltag ved smertetilstande. Disse tiltag har til formål at bidrage til bedre fysisk, psykisk og social funktion samt forbedring af søvn, også selv om patienten ikke nødvendigvis vil opleve færre smerter, men vil blive bedre til at håndtere egen sygdom. Tiltagene kan bl.a. omfatte fysisk træning, psykologiske interventioner, herunder kognitiv adfærdsterapi, sygdomsmestring samt patientuddannelse, afspænding og fysioterapi (6-8). På Sundhedsstyrelsens hjemmeside findes de udgivne NKR i deres fulde længde (9). I artiklen berøres herudover kort relevante kommunale og regionale tilbud for patienter med kroniske smerter.”
Hvorfor hidser jeg mig sådan op, når jeg ikke engang véd, om 3F fordrejer sandheden?
Medierne, herunder DR og FinansWatch viderebringer 3Fs fokus på etikken ved at bruge apps som Endomondo til at følge pensionskundernes adfærd. Jeg er et andet dilemma, som har lige så store konsekvenser:
Fysisk aktivitet er nødvendigt for alle mennsker – også for dem med smerter. Hvordan kan vi hjælpe folk, når AP Pension straffer folk for at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger?
Konklusion
Uddrag fra “Foreningen AP Pension f.m.b.a.’s årsrapport 2016”
Regnskabsresultatet 2016 Årets resultat
“AP-koncernens andel af resultatet udviser et overskud på 856 mio. kr. før syge- og ulykkes- forsikring. Det samlede resultat inkl. underskud af syge- og ulykkesforsikring på 889 mio. kr. udgør et underskud på 33 mio. kr., som overfø- res til egenkapitalen, der herefter udgør 3.347 mio. kr.
I det negative resultatet af syge- og ulykkesforsikring på 889 mio. kr. indgår hensættelser til fremtidige tab på disse forsikringer med 600 mio. kr.
Den samlede balance er på 109 mia. kr.
Ledelsen anser ikke årets resultat for tilfredsstillende.”
Det gør vi i 2018 for at øge viden om kroniske smerter
Informationsmaterialer som fx Pain Tool Box
Global year for excellence in pain education
Én adgang initiativ fra Sundhedsstyrelsen (se især dette projekt, der snart publiceres)
Værdibaseret Sundheds initiativ fra bl.a. Danske Regioner
Her ud over arbejdes der på at gøre undervisning om kroniske smerter obligatorisk på medicinstudier og andre sundhedsfaglige uddannelser. Én af udfordringerne er imidlertid at finde kvalificerede undervisere…
You must log in to post a comment.